User Online

Traim intr-o perioada cand dreptul are, mai mult ca oricand, o importanta covarsitoare pentru dezvoltarea societatii noastre.

Nu este zi in care sa nu apara in presa, la radio ori televiziune, dezbateri publice care vizeaza intr-un fel sau altul viata juridica a societatii, deoarece acolo unde este societate este si drept.

Fie ca dorim sa chemam pe cineva in judecata, fie ca noi insine suntem chemati in judecata, instanta de judecata in virtutea rolului sau activ in aflarea adevarului nu se poate substitui partilor din proces.

Dreptul este fara îndoiala o arta, care se adreseaza organismului social în ansamblul sau, iar societatile civilizate moderne, în rândul carora dorim sa ne situam, nu se pot lipsi de acesta.

Este greu sa te descurci singur în hatisul legilor ori a procedurii de judecata. Multe drepturi se pierd, nu din necunoasterea unor legi, ci din necunoasterea unor norme procedurale sau nerespectarea unor proceduri prealabile absolut necesare, ori din cauza unei semnaturi date în graba pe o declaratie, pe o chitanta, sau pe un contract care la prima vedere este în interesul dumneavoastra.

De multe ori, lipsa unei minime culturi juridice poate duce la rezultate dezastruoase, la pierderea unor drepturi sau la pierderi financiare imense.

Avocat Chiru Ioan Alexandru

Baroul Giurgiu

Comments are closed.